
Aperol Spritz – En klassisk Sommercocktail
Aperol Spritz er en forfriskende og let drikkelig cocktail, der stammer fra den nordøstlige Veneto-region i Italien. Aperol Spritz er perfekt til en sommerdag. Den klassiske Aperol Spritz opskrift er lavet med Aperol, en sød og bitter appelsinlikør, Prosecco, en mousserende vin, mineralvand og 1-2 skiver appelsin.
En forfriskende let populær Italiener
Aperol Spritz en populær cocktail med en historie, der kan spores tilbage til 1950’erne i Italien. Det er en forfriskende og let drink, der er perfekt til en sommerdag. Dens popularitet er vokset i de senere år, og det er blevet en klassisk cocktail, som mange mennesker rundt om i verden nyder. Aperol Spritz har også spillet en rolle i genopblussen af populariteten af Aperol-likør, der viser dens alsidighed og unikke smagsprofil.
3-2-1 Opskriften
Den klassiske Aperol Spritz opskrift er ganske nem at tilberede og endnu nemmere at huske som 3-2-1. Tre dele Prosecco, to dele Aperol og en del mineralvand.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl | Prosecco |
1 dl | Aperol |
½ dl | Danskvand |
1 skive | Appelsin |
Fremgangsmåde
-
Tilberedning
- Bland Aperol og Prosecco i en kande og rør det roligt sammen med en ske.
- Hæld blandingen op i et glas med isterninger.
- Tilføj 1-2 tynde skiver appelsin i glasset og servér drinken med det samme. Ønsker du en mildere Aperol Spritz kan du tilføje mineralvand inden servering.
Aperol, et mindre bitter alternativ til Campari
Aperol blev udviklet i 1919 i Padua (Italien) af de to Italienske Barbieri-brødrene, Luigi og Silvio. De satte sig for at skabe en likør, der var mindre alkoholisk og mindre bitter end Campari, som var datidens populære aperitif. De udtænkte en opskrift, der omfattede en blanding af bitre og søde appelsiner, rabarber og en række urter og rødder. Resultatet var en lys orange likør med en unik, kompleks smag og et lavt alkoholindhold på 11%.
En let cocktail med oprindelse i 1950’erne
Aperol Spritz stammer fra 1950’erne, hvor den fra start var en populær Cocktailen. Cocktailen blev oprindeligt skabt til at være et let drikkeligt alternativ til de tungere cocktails, der var populære på dette tidspunkt. Aperol Spritz blev lavet med en simpel opskrift af Aperol, Prosecco og mineralvand, hvilket gjorde det til en forfriskende og let drink. Det blev hurtigt en populær aperitif i Veneto-regionen og spredte sig til sidst over hele Italien.
Aperol Spritz begyndte at vinde popularitet uden for Italien i begyndelsen af 2000’erne, og er siden blevet en populær cocktail rundt om i verden. I de senere år har det oplevet en genopblussen i popularitet, især i USA og andre dele af Europa og betragtes nu som en klassisk cocktail, der nydes i sommermånederne. Cocktailen serveres typisk i et vinglas og pyntes med en skive appelsin. Ingrediensernes proportioner kan variere, men den traditionelle opskrift er 3 dele Prosecco, 2 dele Aperol og 1 del sodavand. Nogle variationer inkluderer at tilføje et stænk mineralvand eller erstatte Prosecco med en tør hvidvin.
Aperol Spritz er også blevet krediteret for genopblussen i popularitet af Aperol, da det fik folk til at opdage likøren og indse dens alsidighed. Cocktailen er blevet en fast bestanddel i mange barer og restauranter, og det er en perfekt drink til fester, arrangementer og sociale sammenkomster. Aperol Spritz betragtes også som et godt alternativ for dem, der ikke kan lide øl eller tunge cocktails.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 230 kcal |
Mættet fedt | -1 g |
Kulhydrat | 23 g |
Sukker | 22 g |