
Opskrift
Moscow Mule
Moscow Mule er en cocktail lavet på vodka, ginger beer (ingefærsøl) og saften fra lime, pyntet med en skive eller kile af lime. Moscow Mule erveres populært i et kobberkrus, der tager væskens kolde temperatur.
Historien bag Moscow Mule
I 1941 ankom den første last af Jack Morgan’s ”Cock ’n’ Bull” ginger beer til New York. Tre venner hang ud i Chatham-baren; John A. Morgan (præsident for Cock ‘n’ Bull Products), John G. Martin, (præsident for G.F. Heublein Brothers Inc. i Hartford) og Rudolph Kunett (præsident for Pierre Smirnoff, Heubleins vodka-afdeling). De tre herrer ”kvævede en snegl, snakkede en hest og skubbede mod opfindsomt geni.” John Martin og Rudolph Kunett – med deres vodka i tankerne – spekulerede på, hvad der ville ske hvis man blandede vodka med John Morgans ingefærøl og presset citron. Is blev bestilt, citroner anskaffet, bægere indsamlet og sammenkogningen satte i gang. Bæger blev hævet, mændene tæller fem og ned gik den første smag. Det var godt. Det løftede ånden til eventyr. Fire eller fem dage senere blev blandingen døbt Moscow Mule.
Moscow Mule er en cocktail lavet på vodka, ginger beer og limejuice, pyntet med en skive eller kile lime.
Ingredienser
6 cl | Vodka |
1.5 cl | Limesaft *el. presset lime |
2 dl | Ginger Beer |
Fremgangsmåde
- Fyld en cocktailshaker 3/4 op med isterninger.
- Kom ginger beer, limesaft og vodka i shakeren og ryst det godt sammen i ca 15-20 sekunder.
- Hæld drinken i et krus (helst kobberkrus) fyldt med knust is.
- Top med ginger beer og pynt med en skive eller kile af lime.
Instruktionsvideo for tilberedelse af Moscow Mule
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 213 kcal |