Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Nestlé lancere plantebaseret tun
I denne uge annoncerede Nestlé lanceringen af et plantebaseret alternativ til tun - plantetun, Nestlés første skridt ind i et voksende marked for plantebaserede skaldyrsalternativer.

Plantebaseret tun som alternativ til fisk

Savner du som vegetar eller veganer at kunne sætte tænderne i en “tunsandwich” – så er der måske gode nyheder. Nestlé har netop annonceret at de lancere plantebaseret tun (plantetun el. vegansk tun) – som alternativ til konventionel tun. Plantetunen er også Nestlés første skridt ind i et hurtigt voksende marked for plantebaserede skaldyrsalternativer.

Plantebaseret tun – ud med tun ind med ærteprotein

Nestlés alternative veganske tun kan bruges i en række klassiske retter, som eks. salater og sandwiches og har den flossende struktur og righed på smag, der har gjort tunen til en populær spise. Nestlés plantebaseret tun er baseret på en kombination af seks ingredienser baseret på planter. Plantetunen er blandt andet rig på næringsrigt ærteprotein som er en af de mest miljøvenlige kilder til plantebaseret protein og indeholder derudover alle de essentielle aminosyrer og er ligeledes fri for kunstige farvestoffer eller konserveringsmidler.

Nestlé – Plantebaserede skaldyralternativer kan beskytte biodiversiteten

Nestlés CTO, Stefan Palzer, udtaler at: “Bæredygtigt producerede skaldyralternativer baseret på planter kan hjælpe med at reducere overfiskning og beskytte biodiversiteten i verdens oceaner. Nestlés alternative plantebaserede tun er lækkert, næringsrigt og har et højt indhold af protein, mens det samtidigt også er fri for kviksølv. Netop kviksølv er årsagen til at fødevarestyrelsen anbefaler gravide kvinder og børn under tre år helt at holde sig fra tunfisk – både frisk tun og tun på dåse. Hvilke du kan læse mere om på Forbrugerrådet Tænk.

Plantetunen er udviklet på kun 9 måneder

Nestlé har efter eget udsagn udviklet den plantebaserede tun på kun 9 måneder, ved hjælp af deres eksisterede ekspertise inden for proteinvidenskab og proprietære teknologier. Nestlé tilbyder allerede en række produkter baseret på planter, herunder alternativer til burgere, hakket, kødboller, pølser, pålæg, kyllingnuggets og kyllingefilet. Nestlés produkter udvikles af Nestlé Research i Schweiz og de dedikerede F & U-centre til mad i Tyskland og USA. Produkter prototypes hurtigt og testes derpå i udvalgte detailforretninger, hvorefter de første kommercielle produktioner produceres i Nestlé F & U-faciliteter. Dette siger også noget om den kommercielle interesse og intention der er for at udnytte den hurtigt voksende popularitet af veganske og vegetariske mad-alternativer.

Plantebaceret tun lanceres i første omgang i Schweiz

Markedschef for Nestlé Schweiz, Eugenio Simioni, udtaler: “Vi er glade for at lancere denne udvidelse af Nestlés tilbud på det schweiziske mad-markede. Dette er et eksempel på innovationsstyrken i Nestlé i Schweiz og de ekstraordinære muligheder og ekspertise der er i dette land inden for mad og ernæring.” Plantetunen lanceres i første gang under mærket Garden Gourmet i Schweiz og vil indeholde både det afkølede produkt, der fås i en glasbeholder, samt plantetun-sandwiches i udvalgte butikker. Yderligere planer om udrulning af plantebaseret tun vil blive annonceret i rette tid.

Se forslag til vegetariske madopskrifter.

22.08.2020 af