Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Nyt studie viser at man bør indtage mindst 800 gram grøntsager om dagen
I Danmark har anbefalingen længe lydt på at man bør indtage mindst 600 gram grønt dagligt. Men nu viser et Engelsk studie er tallet måske nok nærmere er 800 gram grønt om dagen.

Spis mindst 800 gram grøntsager om dagen, viser nyt studie

Forskere har længe kendt til de forskellige fordele, som frugt og grøntsager har for vores helbred. I Danmark har anbefalingen igennem længere tid været at man skal spise 600 gram grønt om dagen. Men nu viser et studie foretaget af forskere fra Imperial College London, imidlertid, at hvis man spiser 800 gram grøntsager om dagen (omtrent svarende til ti frugter eller grøntsager) kan man forhindre risikoen for en for tidlig død signifikant.

Spis ti frugter eller grøntsager om dagen

Studiet viste at hvis folk spiste ti frugter eller grøntsager om dagen, kunne så meget som cirka 7,8 millioner for tidlige dødsfald på verdensplan forhindres årligt. Den samme mængde frugt og grøntsager var også forbundet med nedsat kolesterolniveau og blodtryk. Studiet viste også visse frugter og grøntsager endda kunne reducere DNA-skader og føre til en reduktion i kræftrisiko.

Mere er godt

Resultaterne fra studiet påviste at nogle af de betydningsfulde fordele kom ved at spise 800 gram grønt om dagen. Sammenlignede man personer der slet ikke spiste grøntsager med personer der spiste 200 gram grøntsager om dagen – observerede studiet 13% reducering af hjerte-kar-sygdomme og et daglig indtag på 800 gram reducerede risikoen med 28%. Studiet afdækkede dog ikke om hvorvidt et indtag større end 800 gram frugt og grønt om dagen reducerer risikoen yderligere.

Professor Stig Bengmark (samt øvrige forskere) anbefaler et dagligt indtag på 2 kg grøntsager da grøntsager indeholder alt, hvad dine tarmbakterier har brug for at skabe en sund tarmflora, forhindre betændelse og styrke dit immunforsvar. Vi er ivrige efter at se, hvad fremtidige undersøgelser vil afsløre om de potentielle fordele ved at spise endnu mere end 800 gram frugt og grøntsager om dagen.

Det råd vælger vi at tage til os – så hvorfor komme godt igang ved at lave et par lækre og sunde smoothies med smoothie opskrifter fra vores tema om Smoothies.

21.03.2017 af