Søg
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ingredienser

Samlet oversigt over ingredienser.


Æggeblomme

Æggeblommen er navnet på den gullige del af ægget, der indeholder potentialet for kyllingen.

Agurk

Agurk som vi kender den er en etårig, krybende plante med store, ruhårede og håndlappede blade. Dens blomster er gule og ...

Akaciehonning

Akaciehonning er en honning som hovedsageligt indeholder nektar fra robinie (Robinia pseudoacacia).

Ananas

Ananas-planten er en flerårig, urteagtig rosetplante, med lange stive mørkegrønne ofte tornede blade der stammer fra Brasilien.

Angostura Aromatic Bitters

Angostura Aromatic Bitters er en af verdens mest populære bitter baseret på en blanding af urter og krydderier.

Appelsin

Appelsin er en frugt der oprindeligt stammer fra Burma og det sydlige Kina. Appelsin har gennem tiden bredt sig til Indien ...

Appelsinjuice

Appelsinjuice er en saft presset af appelsiner, der drikkes over hele verden og i mange husstande er den almindelig til morgenmaden.

Asparges

Asparges er en 60-100 cm høj urt, der i Danmark vokser på kystnære overdrev og skrænter.

Bagepulver

Bagepulver er et hævemiddel, der benyttes primært til bagværk. Bagepulver består af natron (natriumhydrogenkarbonat, NaHCO3), en syre og noget stivelse. Stivelsen ...

Balsamicoeddike

Balsamico er en hvis eller rød vineddike der er kraftigere og sødere i konsistensen end "almindelige" eddiker.

Banan

En banan er den aflange frugt der vokser på bananplanten der i daglig tale betegnes bananen som frugt men botanisk set ...

Basilikum

Basilikum er en plante, der er almindeligt anvendt som krydderurt .

Blåbær

Blåbær er et blåt eller næsten sort bær der er dækket af et vokslag, der giver skindet en lettere dugget overflade.

Bladselleri

Bladselleri er en grøntsag hvor det er grøntsagens lange, saftige og let træede grønne stilke, der bruges i madlavning.

Bondebrød

Et bondebrød er en mellemting mellem rugbrød og franskbrød uden kerner.

Brioche Burgerboller

Brioche er et brød af fransk oprindelse hvis høje æg- og smørindhold giver en rig og mør krummer.

Challah

Challah er et brød fra det jødiske køkken. der spises ved ceremonielle lejligheder, som eks. sabbat og andre større jødiske helligdage.

Cheddar

Cheddarost er en ost fremstillet af komælk. Cheddarosten er lysebrun med en tør skorpe, og dens konsistens er fast og elastisk

Chili

Chili er et stærkt krydderi og ordet kommer fra chilli på nahuatl-sproget.

Chiliflager

Chiliflager er tørret chili der ved madlavning benyttes til at give en stærk smag.

Chokolade (mørk)

Mørk chokolade er chokolade hvor mængden af kakaotørstoffet er på ca. 85-90% kakao.

Citron

Citroner (Citrus limon) stammer fra det nordlige Indien og har været dyrket i både Lilleasien og Kina i adskillige tusinde år. ...

Cremefraiche

Cremefraiche eller creme fraiche er 'syrnet og ofte pasteuriseret fløde.

Dadler

En daddel lille aflang frugt der vokser på daddelpalmen i tørt subtropisk klima. Frugtkødet er brunligt med et stort sukkerindhold.

Farin (sukker)

Farin (også kendt som puddersukker) er et brunligt sukker. Det fremkommer som et biprodukt ved raffinering af sukker og anvendes til ...

Garam Masala

Garam masala er en indisk krydderblandning der indeholder sort peber, paprika, koriander, Spidskommen, kardemomme, kanel, muskat og nellike.

Ginger Beer

Ginger Beer (ingefærøl) er en sødet og kulsyreholdig, normalt ikke-alkoholisk drik.

Græsk yoghurt

Græsk yoghurt er et fermenteret mælkeprodukt der har tykkere konsistens end almindelig yoghurt.

Græskarkerner

En græskarkerne er frøet, som findes inde div. græskararter. Frøet er spiseligt i rå tilstand, men ristes ofte, hvilket ikke ændrer ...

Grødris

Grødris er korte, buttede, polerede ris der bruges til risengrød og risalamande fordi risene koger ud og ikek kan bevares løse

Gulerod

Guleroden er en af de mest udbredte grønsagsafgrøder i det meste af verden. Gulerodens farve skyldes det store indhold af stoffet ...

Gurkemeje

Gurkemeje er pulveriseret eller frisk rhizom fra en ingefærlignende plante.

Hindbær

Hindbær er bær der vokser på buske i lyse skove og skovrydninger hvor de de unge skud er tæt beklædt med ...

Honning

Honning er honningbiernes oplagsnæring, som de bruger i forbindelse med overvintring. Bier laver honning ved at samle nektar fra de blomster, ...

Hot Sauce

Hot Sauce er en type krydderi, krydderier eller salsa lavet af chili peber og andre ingredienser.

Hvidløg

Hvidløg (Allium sativum) er en løgplante, der bliver anvendt som krydderurt og lægeplante.

Hvidvin

Hvidvin er lys grø- eller gul vin, som fremstilles på gule og grønne vindruer eller blå druer, hvis skal fjernes ...

Hytteost

Hytteost er et surmælksprodukt fremstille ved at opvarme skummetmælk og tilsætte syre, hvorpå det stivner og tilsættes smagsstoffer, som salt og ...

Ingefær

Ingefær er en gammel kulturplante der stammer fra Sydøstasien. Ingefær benyttes som krydderi i de fleste madlavningstraditioner i verden

Kærnemælk

Kærnemælk er en mælketype med et lavt fedtindhold og en syrlig smag der oprindelig var restprodukt fra processen med at ...

Kakaopulver

Kakaopulver er et fint tørt pulver fra ristede kakaobønner.

Kanel

Kanel (Cinnamomum) er et krydderi.

Kapers

Kapersplanten er en lille busk med grågrønne blade og hvide til lyserøde blomster.

Karry

Karry er et blandingskrydderi af typisk 10-20 krydderier hvor den gule karrys farve eksempelvis stammer fra gurkemeje

Kartofler

Kartoffelplanten er en urteagtig plante med opret vækst der danner store, stivelsesholdige knolde på de underjordiske stængler.

Kidneybønner

Kidneybønner er en variant af de mere gængse bønner og har sit navn efter sin form og røde farve.

Kikærtemel

Kikærtemel er mel malet af kikærter kaldet gram kikærter og er en grundlæggende ingrediens i køkkenet på det indiske subkontinent

Kikærter

Kikært (Cicer arietinum) er en urteagtig plante med en forgrenet, opret til overhængende vækst.

Kokosmel

Kokosmel er lavet af tørret, fedtreduceret og fintmalet kokos. Kokosmel er et glutenfrit mel, der er rigt på fibre.

Kokosolie

Kokosolie er en olie lavet på kokosnødder der i koldpresset og i ikke-raffineret form er en varmestabil planteolie der er velegnet ...

Koriander

Koriander er en urt der også er kendt som kinesisk persille eller koriander.

Limesaft

Limesaft er saft presset fra limefrugter. Limesaft er ideel til thailandske retter, samt i te eller soft drinks.

Linser

Linser er frø, der stammer fra en dyrket sort af urten Ægte Linse, der tilhører ærteblomstfamilien.

Mandel

Mandel er både navnet på et spiseligt frø og på det træ hvorfra frøet det stammer.

Mandelmælk

Mandelmælk hedder korrekt mandeldrik og er en vegetabilsk plantedrik baseret på mandler.

Mandelsmør

Mandelsmør er en pasta lavet på rå eller ristede mandler der er malet til et nøddesmør - enten "crunchy" eller "blødt".

Mango

Mango er den eksotiske frugt der har en sødlig smag der både kan spises rå men oftest benyttet i madlavning

Mascarpone

Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, der koaguleres med syre, f.eks. citronsyre, og sommetider tilsættes ...

Mozzarella

Mozzarella er navnet på flere slags italienske friskoste der oftest serveres den dag det er fremstillet. Mozzarella af forskellig slags bruges ...

Oliven

Oliven er en frugt der kommer fra oliventræet som er et mindre grønt træ med en uregelmæssig krone, kroget stamme og ...

Olivenolie

Olivenolie er en vegetabilsk olie, som er udvundet fra frugten fra oliventræet (Olea europea sativa), der stammer fra Middelhavsområdet.

Paprika

Paprika er et krydderi der består af knuste tørrede frugter af bestemte sorter af planten Capsicum annuum (spansk peber).

Pasta

Pasta er en spise fremstillet på mel af forskellige kornsorter blandet med vand og/eller æg.

Peberfrugt

Rød peber, grøn peber eller peberfrugt er sammen med chili, frugter af forskellige sorter af arten Spansk Peber.

Persille

Persille er en to-årig plante, der er meget udbredt i europæisk, mellemøstlig og amerikansk madlavning som krydderurt.

Portobello

Portobello-svampen er en brun markchampignon der til dels anvendes pga. den store dekorative hat, som serveres hel.

Rasp

Rasp er tørret og findelt brød der benyttes i forskellige retter fra æblekage til panering eller som strøelse i en smurt ...

Risottoris

Risottoris er en speciel type ris der benyttes i det italienske køkken til risotto og visse desserter.

Rødløg

Rødløg er et løg med en lillafarvet overflade og hvidt og rødt kød.

Rødvin

Rødvin er en rød vin, der fremstilles af hovedsageligt blå vindruer

Rosmarin

Rosmarin er en grøn halvbusk der dyrkes på grund af sine aromatiske blade, der bruges i talrige, sydlandsk inspirerede retter.

Semola Durummel

Den bedste durummel kommer fra Sicilien. Kornet vokser i regionen Ragusa omkring den romerske by Modica ved møllen Molini Moliblea. Den ...

Skyr

Skyr er et traditionelt islandsk surmælksprodukt med et højt indhold af protein og lavt fedtindhold.

Snaps

Snaps er en nordeuropæisk brændevinstype. Der findes såvel fabriks- som hjemmefremstillede snapse. I en dansk sammenhæng er snaps, brændevin og akvavit ...

Sorte Bønner

Sore bønner har et højt indhold af protein og kostfibre og indeholder blandt andet B-vitaminet folat, K-vitamin og mineralerne kalium, magnesium, ...

Soyadrik

Soyadrik (også kendt som soyamælk), er en cremet og sød drik der ofte beskrives som et veganske alternativ til mælk.

Spaghetti

Spaghetti, er pasta baseret på hvede, formet som lange, tynde tråde.

Spinat

Spinat er en etårig grøntsag som dyrkes for dens spiselige grønne blade. Af beslægtede arter kan nævnes Bede-slægten (bl.a. rødbede, sukkerroe ...

Sukker

Sukker fremstilles enten af saften fra sukkerrør eller fra saften fra sukkerroer. I begge tilfælde snittes og/eller knuses råvaren og saften ...

Sukkerknald

En sukkerknald - også kaldet for "hugget sukker" - er normalt sukker presset sammen ved hjælp af damp til firkantede stykker.

Tahin

Tahini sesampasta lavet af afskallede sesamfrø og er især rig på calcium, men indeholder også meget jern, calcium, magnesium og zink. ...

Tipo 00 Hvemel

Tipo 00 hvedemel, er hvede malet fint efter italienske traditioner, og giver dig det bedste mel til saftige brød med sprød ...

Toastbrød

Toast, toastbrød eller ristet brød er brød, der er lagt i en brødrister, hvorpå brødet får en mørkere farve og blive ...

Tomat

Tomaten er en frugt, men handelsmæssigt er den en grøntsag.

Tomater (flåede)

Flåede tomater tomater, hvor skindet er flået af. Man flår tomaterne ved først at skylle og dampe dem hvorved skindet falder.

Tomatpuré

Tomatpuré er en tyk væske lavet ved at koge og dræne tomater.

Tortillachip

En tortillachip er en snack mad fremstillet af majs tortillas, der skæres i trekanter og derefter stegt - eller bagt.

Vaniljepulver

Vaniljepulver er lavet på ren vanilje og indeholder ikke tilsat sukker.

Vaniljestang

Vaniljestænger er tørrede frugtbælge fra planter, der tilhører orkidéfamilien og et krydderi der oftest anvendes til kager og desserter.

Vaniljesukker

Vaniljesukker er sukker med tilsætning af vanilje og/eller vaniljearoma i form af stoffet vanillin. Vaniljesukker bruges som krydderi i eks. bagværk ...

Vodka

Vodka er en klar destilleret spiritus med mellem 35,7 og 55 volumenprocent alkohol.

Whiskey

Whisky er en alkoholisk drik der er fremstillet på basis af korn. Typisk benyttes byg, men andre korntyper kan ligeledes indgå.

Ymer

Ymer er et dansk surmælksprodukt udviklet i 1930 og fremstilles ved at syrne sødmælk sammen med bakteriekulturer.

Yoghurt

Yoghurt er et syrnet mælkeprodukt fremstillet af mælk ligesom ymer, tykmælk og skyr.