Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Eureka Mignon Perfetto Espressokværn
Eureka Mignon Perfetto er en alsidig espressokværn i et elegant og smukt design der kan kværne kaffebønner til alt fra Tyrkisk kaffe til French Press.

Eureka Mignon Perfetto

Eureka Mignon kommer i tre varianter. I den ”billige” ende af trioen findes Silenzio, som er en simpel lydløs 50 mm ”burr-kværn” der kræver manuel dosering. I den dyre ende har vi Specialita, der har alle funktionerne fra Silenzio, plus tidsindstillet dosering og et sæt 55 mm burrs. Begge disse kværne er fremragende muligheder, i denne artikel fokuserer vi dog på den midterste bror til de tre, Perfetto!

En velbalanceret kaffekværn

Perfetto har en god balance mellem Silenzio og Specialita. Den har en stille grind, samt tidsindstillet dosering og berøringsfølsom skærm. Det eneste, der adskiller Perfetto fra Specialita, er skærende, hvor Perfetto har de mindre, 50 mm burrs. Vi synes stadig, at det rammer en god balance mellem de to maskiner, og det tror vi også, du vil! Lad os dykke lidt dybere ind.

En kaffekværn der ikke larmer

Det første og imponerende er, hvor stille denne Perfetto kværner. Ligesom de andre nye Mignons er Perfetto stille nok til at bruge kl. 5 om morgenen uden at vække børnene eller naboerne. Det er virkelig imponerende, hvor stille denne kværn er uden at gå på kompromis med hurtig og ensartet og kværning.

Tidsbestemt dosering

På brugervenlighedsfronten tilbyder Perfetto tidsbestemt dosering styret af en levende og smuk berøringsskærm. Selvom grænsefladen er meget enkel, er det et stort skridt op fra den manuelle styring af Silenzio og andre ikke-tidsindstillede kværne. Med lidt tid brugt på at indstille tidsindstillingen korrekt, kan man male kaffebønnerne uden at skulle afveje dosis – takket være denne timingfunktionen. Dette reducerer den tid, der bruges på at forberede brygningen, hvilket altid er et plus. Det er værd at bemærke, at denne berøringsskærm er resistiv, hvilket betyder, at det er fysisk tryk på skærmen der aktiverer knapperne. Dette kan føles lidt anderledes en man kender det fra kapacitive berøringstelefonskærme, og man skal være lidt forsigtig med ikke at trykke for hårdt på displayet. Vi oplevede dog ikke, at dette forringede, hvor nyttig og funktionel skærmen er.

EZ-skiven – trinløs indstilling

En anden brugervenlighedsfunktion er ”EZ-skiven”. EZ-skiven er en trinløs indstillingsskive for hvor groft man ønsker et kværne bønnerne. EZ-skiven har en guide påtrykt, der hjælper med at finde udgangspunktet for sit bryg (Espresso og Mokka mv.). Selvom du stadig vil tage dig tid til at ringe til espressoshots, hjælper denne urskive dig i det mindste med at finde ud af, hvor du skal starte, og giver dig en god guide til brygning af dryp eller tryk. Vi fandt at kværn-granuleringen på det tyrkiske niveau måske egentligt var nærmere espresso end tyrkisk – men det er en individuel smagssag.

Køb Eureka Mignon Perfetto .

12.12.2022 af