Søg
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Pandekagens historie
Pandekagen er en lækker og simpel spise der angiveligt kan dateres 500 år tilbage og opstod oprindeligt i forbindelse med fasten hvor spisekammeret skulle tømmes.

Pandekage som vi kender den i idag er er en flad kage der tilberedes på en pande og hovedsageligt bestående af mel, mælk, sukker og æg. I Danmark forbindes ordet pandekager med dem, som spises til dessert med is, sirup, syltetøj, sukker eller andet sødt. Sirup benyttes også på de amerikanske pandekager, som er mindre og tykkere end dem, der kendes i Danmark. De spises også til brunch. Pandekager bages ikke, de steges, da tilberedningen som regel foregår på en pande, og ikke i ovnen.

Pandekagen kan dateres 500 år tilbage og opstod oprindeligt i forbindelse med fasten hvor danskere fastede i 40 dage op til påske. Dagen inden fastetidens begyndelse skulle spisekammeret tømmes for madvarer, som ikke måtte spises under fasten, og ville gå til inden den var omme som æg, mælk og smør.

Ingredienserne blev blandet med mel, og vupti: pandekagen opstod En anden forklaring: Pandekager har stået på middagsbordene i flere end 500 år, og daterer sig til 1490, hvor hertugdatteren Anne af Bretagne måtte søge tilflugt hos en fattig brændehugger under et stormvejr. Brændehuggerens datter bagte ofte fladbrød af hvedemel, men ville ikke servere den slags fattigmands-føde for de fine gæster, og fandt i stedet på at bage brødene helt tynde og så folde dem omkring forskellige ingredienser.

27.09.2018 af