Smoothies
Grønne & Sunde Smoothies

Madtema

Smoothies

Smoothies opskrifter med masser af vitaminer og energi

I dette tema om smoothies har vi samlet en række sunde og velsmagende smoothie opskrifter baseret på en række forskelige ingredienser. Fælles for alle opskrifterne er at de indeholder en sund og smagsfuld balance af grøntsager, frugter, bær, nødder og krydderier mv. Nogle af smoothierne fungerer godt som en del af en frisk morgenmad, mens andre giver et skud energi på en varm sommerdag.

Hvad er en smoothie

En smoothie er en cremet kold drink, der primært består af blendede grøntsager, frugter, bær og nødder mv. Konsistensen minder om en milkshake. Smoothiens historie går tilbage til slutningen af 1960’erne i USA, hvor isboder og helsekostforretninger begyndte at sælge dem. I løbet af 90’erne begyndte smoothies gradvist at blive et globalt og populært fænomen. I nyere tid fås smoothies i stort set alle caféer og restauranter og i et utal af varianter.

Hvorfor drikke smoothies

Smoothies er meget mere end bare en lækker og velsmagende forfriskning. Ved at drikke smoothies åbner man op for en effektiv ernæringskanal til kroppens vé og vel. Ved at drikke grønne og sunde smoothies bringer man vitaminer, mineraler, kulhydrater, klorofyl og talrige næringsstoffer direkte ud i kroppen. Alle disse naturlige næringsstoffer hjælper til med at styrke immunforsvaret og dermed også til at beskytte mod en lang række sygdomme. Friske grønne smoothies er en særdeles god kilde til antioxidanter og næringsstoffer som eks. A, C og E vitamin, som alle spiller en rolle for kroppen og sindets udvikling og trivsel.

Smoothies styrker sunde madvaner.

Når man begynder at trylle med blender, grøntsager og frugter mv. i køkkenet får man – ud over det naturlige løft af velvære – som bonus indkørt sunde og livsstilsmæssige vaner. I Danmark anbefales det at man indtager omkring 600 gram grønt og frugt om dagen. Et engelsk studie foretaget i 2017 har dog påpeget at man bør indtage mindst 800 gram grønt og frugt om dagen. Så det råd tager vi da til os – og lad os så komme i gang med at lave nogle lækre smoothies.

Lækre & Sunde Smoothie Opskrifter

Vi har samlet grønne og sunde smoothies til at kickstarte din hverdag. Alle smoothies er plantebaserede og uden sukker og farvestoffer.

Spinat Smoothie med Gulerodsjuice & Ingefær

Af Mad & Drikke
Denne smoothie med spinat, banan, gulerodsjuice og ingefær er en lækker kølig og sød smoothie med et friskt bid af citron og crunch af græskarkerner - en rigtig morgen starter. Denne spinat smoothie med gulerodsjuice og ingefær er superlækker og smækfyldt med gode vitaminer og energier.

Smoothie med avocado, æble og ingefær

Af Mad & Drikke
Lækker creamy smoothie med avocado, æble og ingefær og en rigtig god balance mellem grøntsager, frugter, surhed og sødme. Denne smoothie opskrift med avocado, æble og ingefær har en rigtig god balance mellem grøntsager, frugter, surhed og sødme. Den færdige smoothie har en ...

Smoothie med avocado, broccoli og ingefær

Af Mad & Drikke
Lækker smoothie med avocado, broccoli og ingefær - et grønt powerboost. Nyd et skud grønt powerboost med denne sunde og lækre veganske smoothie med avocado, broccoli og ingefær.

Smoothie med spinat, banan og mango

Af Mad & Drikke
Frisk og mættende smoothie der er godt balanceret mellem frisk frugtsukker og sunde mættende fedtstoffer og proteiner. Lækker og und power-smoothie med spinat, banan og mango til at starte dagen på.

Smoothie med ananas, avocado, mango og spinat

Af Mad & Drikke
Superlækker og frisk smoothie der er springfyldt med energi og gør sig rigtig godt som start på dagen. Superlækker og frisk grøn smoothie med ananas, avocado, mango, spinat og broccoli som gør sig rigtig godt som morgenstarter eller før træning.

Smoothie med hindbær, banan og avocado

Af Mad & Drikke
Denne lækre hindbærsmoothie med banan og avocado giver en foamy og sød smoothie med bid af hindbær.

Smoothie med blåbær, banan og appelsin

Af Mad & Drikke
Denne cremede og forfriskende blåbærsmoothie er lavet på frosne blåbær, appelsinjuice og banan - en nem og lækker måde at starte dagen på.