Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Det Økologiske Spisemærke
Det økologiske spisemærke, er en mærkning for spisesteder der servere mad og drikke der er mellem 30-100 procent økologisk.

Hvad er det Økologiske Spisemærke?

Det økologiske spisemærke, er en mærkning for spisesteder der servere økologisk mad og drikke. Spisestederne kan få det økologiske spisemærke, hvis mellem 30-100 procent af mad og drikke er økologisk.

Når man spiser på restaurant, i kantinen, eller når børnene får mad i vuggestuen, kan man orientere sig efter Det Økologiske Spisemærke. Det Økologiske Spisemærke er en garanti for at der serveres økologiske fødevarer. Det Økologiske Spisemærke er statskontrolleret ligesom Ø-mærket. Mærket findes i 3 forskellige varianter og viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet der er økologisk. Bronzemærket viser, at mellem 30 og 60 procent er økologi. Sølvmærket betyder, at der er 60 til 90 procent økologi, mens guldmærket er lig med 90 til 100 procent økologisk mad og drikke.

Læs mere om det Det Økologiske Spisemærke:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Det-oekologiske-spisemaerke.aspx
https://www.oekologisk-spisemaerke.dk/

12.12.2018 af