
Opskrift
Amerikanske Pandekager
Amerikanske pandekager er helt fantastiske som brunch pandekager, til aftenhyggen eller bare til at tage med på farten som en snack. Denne amerikanske pandekage opskrift giver lækre pandekager der kan spises som de er uden at skulle tilføje ekstra sukker eller putte sirup eller honning mv. på – men det man kan sagtens – og det smager også rigtigt godt.
Hvordan får man pandekagerne luftige
I modsætning til en almindelig pandekage er en amerikanske pandekage som regel mindre i omfanget men til gengæld en del tykkere og mere luftig. Tricket for at få en luftig og lækker tyk pandekage er at piske æggehviderne for sig selv indtil at de bliver luftige – og så stille og roligt vende de piskede æggehvider sammen i en skål med resten af pandekagedejen. Vær dog opmærksom på ikke at slå luften ud af dejen når de piskede æggevider og resten af pandekagedejen blandes sammen.
Amerikanske pandekager er helt fantastiske til alt fra brunch og dessert til at tage med på farten som snack. Denne opskrift på amerikanske pandekager er nem at tilberede og giver lækre og luftige amerikanske pandekager.
Ingredienser
5 dl | Hvedemel |
5 dl | Mælk |
3 stk. | Æg |
2 spsk. | Sukker |
1 tsk. | Salt *flagesalt |
2 tsk. | Bagepulver |
2 spsk. | Smør *til stegning |
Fremgangsmåde
-
Sammenblanding af pandekagedejen.
- Kom mel, sukker, salt og bagepulver i en skål og rør det sammen,
- Kom mælk og æggeblommer i en særskilt skål, pisk det godt sammen og rør det efterfølgende sammen med mel, sukker, salt og bagepulver blandingen - således at du har hele pandekagedejen rørt sammen i én skål.
- Kom æggehviderne i en ren skål og med helt rene piskeris, piskes æggehviderne helt stive. (indtil skålen kan vendes uden det falder ud)
- Kom de piskede æggehvider over i skålen med resten af pandekagedejen og vend forsigtigt æggehviderne sammen i dejen, uden at slå luften ud af den.
-
Stegning af de amerikanske pandekager.
Husk ikke at skrue for højt op for varmen på panden til at starte med – så du ikke risikere at brønde smør og pandekage dejen af. Husk altid at smage på den første pandekage der kommer af panden, for at sikre af varme- og konsistens på de amerikanske pandekager er som ønsket.
- Kom lidt smør på en opvarmet pande og lad det smelte.
- Hæld 2-3 klatter pandekagedej på panden - brug evt. et deciliter mål.
- Sørg for at pandekagerne bliver stegt gyldenbrune på begge sider.
-
Servering
De færdige amerikanske pandekager kan servers som de er – men kan også nydes med frisk frugt, honning sirup eller sukker mv.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 194 kcal |
Fedt | 5 g |
Kulhydrat | 31 g |
Protein | 5 g |
Mums, meget lækre ?
De smager himmelsk.
Tak for tippet med de piskede æggehvider – de bliver jo helt professionelle 🙂
Velbekomme 🙂
Fantastiskede pandekager – er afprøvet herhjemme med STOR success.
Nams!! Jeg har lige prøvet at lave disse lækre pandekager og wauw, de er simpelthen så gode. Det er absolut ikke sidste gang vi har lavet dem herhjemme.
Tak for en nem og lækker opskrift!
Mange tak og velbekomme ??
Jeg er vild med dem!!
Super lækre. Hele familien elsker dem.