
Opskrift
Bananpandekager (Veganske)
Denne veganske opskrift på bananpandekager er helt uden sukker, mælk eller æg, men giver stadig skønne og søde pandekager – det skyldes at der er banan i som søder dejen. Derudover er der også en lille smule kanel og farin i. Bananpandekager er et ganske fint og sundere alternativ til almindelige pandekager baseret på æg og mælk. Server gerne bananpandekagerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet elle til brunchen. Pandekagerne fungere også rigtig godt kolde som et lille mellemmåltid til turen eller som snack til efter træning mv.
Disse veganske bananpandekager er sunde og lækre og lavet helt uden mælk og æg. Server dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet eller som mellemmåltid på turen eller til efter træningen.
Ingredienser
350 g | Hvedemel |
2 tsk. | Farin (sukker) brun |
1 ½ tsk. | Bagepulver |
½ knsp. | Salt |
1 tsk. | Kanel |
5 ½ dl | Soyadrik |
1 ½ stk. | Banan Moden, så den kan moses |
50 g | Smør Til stegning |
Fremgangsmåde
-
Blanding af dejen
Du kan evt. benytte en stavblender eller håndmikser.
- Mos bananerne grundigt.
- Tilføj soyadrik og bland det godt igennem indtil der er ikke er klumper i dejen.
- Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er ensformig.
-
Stegning af pandekagerne
Værk opmærksom på ikke at varme panden for meget op – find en god middel temperatur inden du tilføjer fedtstof og går igang med at stege pandekagerne.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof.
- Hæld en halv suppeske dej på panden og glat den en smule ud hvis nødvendigt.
- Bag bananpandekagerne indtil de er let brune på begge sider.
-
Servering
Pandekagerne serveres med det samme (lune) og kan spises sammen med friskt frugt el. lign. Evt. pandekager i overskud, kan sagtens spises kolde, som et mellemmåltid på turen eller til efter træning.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 131 kcal |
Fedt | 6.2 g |
Kulhydrat | 11 g |
Kostfibre | 1.3 g |
Protein | 7.5 g |
De er virkelige lækre 🙂