Opskrift

Bornholmsk Honningsyp

Bornholmsk Honningsyp
4.3 (86.67%) 6 anm.

Samlet tid 20 min.
1 L.

Opskrift

af :

Honningsyp er en drik af Bornholsk oprindelse. Ordet “syp” svarer til “en snaps”, “en spids” eller en enkelt genstand fra brændevinsflasken. Honningsyp laves af honning og snaps og der kan være smagsforskelle pga. valg af snaps og honning Ingen bornholmer vil bruge andet end honning. De fleste bruger et glas honning til en flaske snaps. Sypen kan røres med ske eller laves i en blender. Oprindeligt brugtes smagstilsætninger i honningsyp (søder syp) og bitter med malurt (besker syp) for at dække den fæle smag af fusel.

Tidligere blev honningsyp drukket af sølvbrændevinsskåle eller spist med ske i de rige skipper- og bondehjem ved juletid. For Bornholmere er det en drik der forbindes med jul – typisk begynder bornholmere at tilberede Honningsyp’en i november, så den kan lagre og få en bedre smag igennem november og december og kan drikkes op til jul.

Honningsyp'en serveres iskold.

Ingredienser

Honningsyp

750 ml. Snaps
400 ml. Honning

Tilberedning

  1. Tilberedning

    1. Opvarm honning i et vandbad eller mikroovn indtil det er flydende.
    2. Bland honning og snaps.
    3. Lad blandingen stå minimum et par timer og ryst et par gange løbende.
    4. Sæt blandingen i fryseren i minimum 6-7 timer.