
Lækre hjemmelavede falafler.
Falafler er en slags stegt vegetarisk frikadelle lavet på kikærter, persille og hvidløg mv. der oprindeligt kommer Palæstina og er meget udbredte i Mellemøsten. Denne opskrift på falafler er nem at tilberede og smager helt fantastisk samen med lidt dip eller som tilbehør i salaten eller sandwiches mv.
Denne opskrift på falafler er nem at tilberede og smager helt fantastisk samen med lidt dip til eller som tilbehør i salaten eller i pitabrød.
Ingredienser
250 g | Kikærter *tøtvægt |
1 håndfuld | Persille *bredbladet |
1 stk. | Løg |
4 fed | Hvidløg |
1 stk. | Chili *rød, fjern kernerne |
2 tsk. | Koriander *stødt |
2 tsk. | Spidskommen *stødt |
1½ tsk. | Salt |
1 tsk. | Bagepulver |
1 spsk. | Kikærtemel *el. hvedemel |
2 spsk. | Olivenolie |
Fremgangsmåde
-
Forberedelse
*Bemærk at kikærterne ikke skal koges.
- Sæt kikærterne i blød i vand i min. 10-12 timer.
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl og afdryp.
-
Tilberedning af falaflerne
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor og hak det jævnt og fint. Har du ikke en foodprocessor kan du komme alle ingredienserne i en skål og hak dem med en stavblender.
- Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Form falafel-farsen til kugler og placer dem på bagepladen.
- Pensel falaflerne med olivenolie.
- Sæt pladen med falaflerne i ovnen og bag dem i ca. 20-25 minutter indtil at de er gyldne og sprøde.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 332 kcal |
Fedt | 18 g |
Mættet fedt | 2.4 g |
Enkeltumættede fedtsyrer | 10 g |
Flerumættede fedtsyrer | 4.2 g |
Natrium | 294 mg |
Kulhydrat | 32 g |
Sukker | 32 g |
Protein | 13 g |