
Frisk hjemmelavet hummus med røget paprika
Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør. Hummus er en fantastisk spise der gør sig godt til alt fra salatdip til smørrelse på fladbrød mv. Hemmeligheden bag en god hummus er at bruge en god olivenolie og smage hummusen til med citron og røget paprika. Til hummus kan man både benytte tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet.
Denne opskrift på hjemmelavet hummus af kikærter gør sig godt til alt fra salat til smørrelse på brød mv.
Ingredienser
200 g | Kikærter *tørrede |
3 stk. | Laurbærblad |
3 tsk. | Tahin |
1 spsk. | Hvidløg (presset) |
2-3 spsk. | Citronsaft |
1 tsk. | Spidskommen |
100 ml | Olivenolie |
1/2 tsk. | Cayennepeber |
Fremgangsmåde
-
Opblødning og kogning af kikærterne
- Udblød kikærterne natten over i en gryde med rigeligt koldt vand. De suger en del vand til sig, så des mere vand kikærterne kan ligges i blød i, des bedre.
- Hæld vandet fra de iblødlagte kikærter og tilsæt frisk vand og laurbærblade til kikærterne og lad dem koge i 2-3 timer. Kikærterne skal koge indtil at de er så bløde at man kan mose dem mellem fingrene.
- Når kikærterne er færdige med at koge - hældes vandet fra. (husk at gemme det kogte vand til senere).
-
Tilberedning af hummus
- Blend kikærterne med en stavblender eller foodprocessor - og tilsæt de øvrige ingredienser under blending.
- Smag hummussen til.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 166 kcal |
Fedt | 10 g |
Mættet fedt | 1.4 g |
Enkeltumættede fedtsyrer | 4 g |
Flerumættede fedtsyrer | 3.6 g |
Natrium | 379 mg |
Kulhydrat | 14 g |
Kostfibre | 6 g |
Protein | 8 g |
Rigtig god hummus opskrift.
Den smager rigtig godt – både når man servere den helt lun og frisk fra blenderen og på hjemmebagte brød dagen efter.
Hanne.