
Lækker og let krydret vegansk kartoffel-spinat masala.
Opskrift
Kartoffel-spinat masala
Denne kartoffel-spinat masala er en rigtig lækker vegansk indisk inspireret gryderet.
Lækker og let krydret kartoffel og spinat masala der med fordel kan serveres med eks. kikærtepandekager eller varmt naanbrød.
Ingredienser
1 kg | Kartofler |
200 g | Rødløg *urenset vægt |
7 stk. | Kardemomme *frø |
¾ spsk. | Koriander |
¾ spsk. | Garam masala |
1 knsp. | Cayennepeber *doser efter smag |
1 knsp. | Salt *doser efter smag |
2 spsk. | Olivenolie *smagsneutral |
½ dl | Vand |
2 fed | Hvidløg |
450 g | Spinat *frossen |
Fremgangsmåde
Forberedelse
Du kan med fordel bruge stødte krydderier i stedet for hele og nøjes med at riste krydderierne i olien sammen med løgene.
- Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i terninger af ca 2x2x1 cm.
- Pil løgene og skær dem i terninger af ca 1x1 cm.
- Flæk kardemommekapslerne med en kniv og pil frøene ud.
Tilberedning
Denne ret bliver bedre af at koge længe – vær dog opmærksom på ikke at koge kartofler mv. helt ud.
- Rist kardemommefrø, spidskommen og koriander på en tør pande el. gryde til det begynder at dufte. *husk at ryste panden/gryden hele tiden, så det ikke brænder på.
- Hæld krydderiblandingen i en morter og stød krydderierne indtil at det er helt fint. Har du ikke en morter, kan du alternativt benytte eks. en kaffekværn/mølle.
- Opvarm olien i en gryde og steg løgene i nogle minutter.
- Tilsæt krydderier og garam masala og steg videre under omrøring i nogle minutter.
- Tilsæt kartofler og steg under omrøring i 1 minut.
- Tilføj vand, presset hvidløg, salt og cayennepeber. (pas på med ikke at tilføje for meget cayennepeber).
- Lad retten simre under låg i ca 15 minutter, til kartoflerne er møre.
- Tilsæt spinaten (behøver at være optøet) og lad retten koge videren i 20-30 minutter under låg.
- Smag retten til.
Servering
Kartoffel-spinat masalaen er en alsidig ret der ved servering fint kan anrettes med frisk persille, saltede peanuts og naanbrød.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 143 kcal |
Fedt | 8 g |
Protein | 8 g |