
Koldskål med kammerjunker smager helt fantastisk.
Denne opskrift på klassisk koldskål kræver kun få ingredienser, er meget nem at tilberede og smager virkeligt lækkert.
Hvor stammer koldskål fra?
Koldskål er af dansk oprindelse og var oprindeligt en vællingtype tilberedt på vin eller øl og udblødt brød. Retten blev senere suppleret med- og senere udskiftet med frugt, citron og krydderier. I nyere tid tilberedes koldskål blandt andet på kærnemælk og ymer og serveres oftest samen med kammerjunkere.
Denne opskrift på gammeldags koldskål, kræver kun få ingredienser og er meget nem at tilberede og smager virkeligt lækkert.
Ingredienser
Koldskål
2 dl | Kærnemælk |
4 dl | Ymer |
2 spsk. | Sukker |
½ stk. | Vaniljestang |
½ stk. | Citron *saft og revet skal |
Fremgangsmåde
-
Tilberedning
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Du kan evt. gnide lidt af sukkeret ud i vaniljekornene, så vaniljekornene bliver skilt fint fra hinanden.
- Hæld æggeblommer, vanilje og sukker i en stor skål og pisk det sammen til en cremet og luftig æggesnaps.
- Tilføj kærnemælk og ymer til æggesnapsen og rør det roligt sammen.
- Smag til med saften fra citronen og den fint revede citronskal
- Serverer straks eller stilles på køl indtil koldskålen skal serveres.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Fedt | 23.5 g |
Kulhydrat | 58.3 g |
Protein | 18.2 g |