
Spaghetti Carbonara med svampe og cremet sauce
Opskrift
Pasta Carbonára
4.8/5 - (168 {stemmer})
Pasta Carbonára (Spaghetti Carbonara) er en traditional italiensk pastaret hvor det ikke er fastlagt præcis hvilken type pasta/spaghetti der skal anvendes. Pasta Carbonára er en ret der ud over spaghetti også består af stegte svampe, æg, revet ost (oftest Pecorino Romano) og sort peber.
Pasta Carbonára – også kendt som Spaghetti Carbonara – er en traditional italiensk pastaret bestående af pasta/spaghetti, stegte svampe, æg og revet ost.
Ingredienser
350 g | Spaghetti |
1 spsk. | Smør |
1 stk. | Løg *finthakket |
1 fed | Hvidløg |
300 g | Champignon *skåret i skiver |
2 stk. | Æg *æggeblommerne |
3 spsk. | Mascarpone |
50 g | Parmesan *revet |
Fremgangsmåde
-
Forberedelse
- Skyl og rens champignon og skær dem i skiver
- Kom æggeblommer, mascarpone og parmesanost i en skål og rør det sammen.
-
Tilberedning af pasta
Bring en gryde med vand, salt og lidt olivenolie i kog og tilsæt pastaen og kog den efter anvisning på pakken.
-
Tilberedning af Spaghetti Carbonara
- Opvarm en pande og smelt smørret
- Tilsæt de finthakkede løg og lad dem stege i 3-4 minutter indtil at de er klare og let bløde.
- Tilsæt hvidløg og champignon og lad det stege indtil at champignonerne er gyldne og møre.
- Tag panden med svampe og løg af varmen.
- Hæld vandet fra pastaen (gem ca. 1-2 dl af pastavandet til at fortynde saucen med).
- Kom pasta og de sammenrørte æggeblommer, mascarpone og parmesanost op i panden sammen med de stegte løg og champignoner og vend det hurtigt.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og en smule friskrevet citronskal.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 252 kcal |
Fedt | 14 g |
Kulhydrat | 11 g |
Protein | 10 g |