
Opskrift
Pasta Puttanesca
Pasta Puttanesca (Spaghetti alla puttanesca) er en traditionel italiensk pastaret med en sauce bestående af hakkede tomater, olivenolie, hvidløg, oliven og kapers. Der er næsten lige så mange forklaringer på oprindelsen af Pasta Puttanesca (Pasta alla Puttanesca) som der reelt er måder man kan tilberede retten på.
Pasta Puttanesca er opfundet af italienske prostituerede
Rygtet har det at Pasta Puttanesca retten blevt opfundet af italienske prostituerede, til at lokke kunder til, med rettens kraftfulde aroma. Uanset oprindelsen findes der næppe en pastaret der passer bedre til nordens kølige vejr. Pasta Puttanesca kan tilberedes med basale langtidsholdvare ingredienser der findes i de fleste hjem. Pasta Puttanesca kan faktisk tilberedes helt uden friske ingredienser – dog kan det anbefales at bruge friske urter som eks. basilikum til anretningen. Grundlaget for pastasaucen er som de fleste Italienske retter, tomater og hvidløg – suppleret med kapers og oliven og evt. rød peber.
Pasta Puttanesca (Pasta alla Puttanesca) er en simpel klassisk italiensk vegetarisk pastaret med en sauce bestående af hakkede tomater, olivenolie, hvidløg, oliven og kapers.
Ingredienser
Ingredienser
10 stk. | Oliven *sorte uden sten |
3 spsk. | Kapers |
1 fed | Hvidløg finthakket |
½ tsk. | Chiliflager *eller tørret chili |
½ tsk. | Paprika *evt. røget |
3 spsk. | Olivenolie |
14 stk. | Tomat *blommetomater |
1 spsk. | Tomatpuré *valgfrit |
2 spsk. | Soltørrede Tomater *hakkede |
1 stk. | Citron *revet skal |
1 stilk | Persille |
400 g | Pasta *el. spaghetti |
Fremgangsmåde
-
Tilberedning af sauce
- Hak oliven og kapers fint.
- Varm en pande med olie ved middel varme og tilsæt derefter hvidløg, chili og paprika. Rør og lad det simre let.
- Tilsæt oliven, kapers og de soltørrede tomater og lad det stege i ca 5 min.
- Hak tomaterne i små stykke og tilsæt dem til saucen sammen med tomatpureen.
- Lad saucen simre ved svag varme mens pastaen koges.
- Smag saucen til med persille, revet citronskal, salt og peber.
-
Tilberedning af pasta
- Sæt en gryde over med vand og tilsæt lidt salt
- Når vandet koger tilsættes pastaen. Pastaen skal koges indtil den er mør (ikke udkogt)
- Dræn pastaen med samme og bland det med saucen.
-
Anretning
Anret retten med et drys af persille og én teske olivenolie.
Instruktionsvideo for tilberedelse af Pasta Puttanesca
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 334 kcal |
Fedt | 21 g |
Kulhydrat | 31 g |
Protein | 6 g |
Vi laver pasta puttanescaen ofte og den smager super godt. Vi bruger tagliatelle i stedet for spaghetti og det giver en lidt lettere ret syntes jeg. Man skal dog lige time kogning af pastaen med serveringen, så pastaen ikke når et blive udkogt.
Vi bruger også tagliatelle pasta og pynter med friske basilikum blade. Mums 👨🍳
Super god ret, den har været på bordet mange gange herhjemme. Den passer også fortræffeligt til en fyldig rødvin, eks. Primitivo fra det syditalienske eller Zinfandel fra Californien.
Super lækker .. og en nem ret at lave da man oftest har de fleste ingredienser liggende.
Kan også klart anbefale at tilføje lidt soltørrede tomater og rødvin til saucen.
Nem og lækker ret. Jeg plejer at hælde lidt rødvin i saucen og koge lidt ind 🙂