
Nem og lækker opskrift på risengrød.
Risengrød indgår som middagsret i den nordiske juletradition og serveres varm med smør, kanel og sukker – risengrød kan dog sagtens spises hele året. Denne risengrød opskrift er nem at tilberede hvis blot man husker på ikke at benytte for høj varme og at røre ofte i grøden under tilberedningen.
Lækker og nem opskrift på den klassiske nordiske risegrød der sagtens kan spises hele af året og serveres varm med smør, kanel og sukker.
Ingredienser
Risengrød
2 l | Mælk *let eller sød |
1 dl | Vand |
6 dl | Grødris |
Kanelsukker
3 tsk. | Kanel |
3 tsk. | Rørsukker |
Fremgangsmåde
-
- Skyl grødrisene i koldt vand
- Kom grødrisene i en gryde, tilsæt 1 dl vand og bring det op og koge. Kog under omrøring indtil grødrisene har optaget vandet.
- Tilsæt mælken og bring grøden i kog under omrøring, i ca. 10 minuter.
- Læg låg på og kog grøden i ca. 25 min. (rør ofte i grøden). Hvis grøden virker for tynd kan du blot koge den lidt længere.
- Tilsæt salt og smag til.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 111 kcal |
Fedt | 1.6 g |
Mættet fedt | 1.4 g |
Enkeltumættede fedtsyrer | 0.4 g |
Flerumættede fedtsyrer | 0.1 g |
Kolesterol | 6 mg |
Natrium | 109 mg |
Kulhydrat | 21 g |
Kostfibre | 0.1 g |
Protein | 3.3 g |