
Opskrift
Risotto med Spinat & Grønne Asparges
Risotto (fra “riso” der betyder “ris” på italiensk) er en norditaliensk risret, kogt med bouillon af grøntsager, indtil retten når en cremet konsistens. De fleste typer risotto indeholder som regel løg, hvidvin og parmesanost – og i denne udgave tilføjer vi spinat og grønne asparges. I italien serveres risotto som oftest som en forret, men kan også spises som en hovedret.
Lækker italiensk vegetarisk risotto med spinat, grønne asparges og frisk revet parmesan.
Ingredienser
200 g | Løg |
2 spsk. | Olivenolie *smagsneutral |
4 dl | Risottoris *eller alm. grødris |
2 dl | Hvidvin |
500 g | Asparges *grønne |
100 g | Spinat *babyspinat |
50 g | Parmesan *friskrevet |
1 fed | Hvidløg |
1 tsk. | Citron *skal |
1 tsk. | Citron *skåret i både |
Fremgangsmåde
-
Forberedelse
- Pil og hak løgene.
- Knæk enderne af aspargesene, skyl dem og skær dem i stykker på 2-3 cm.
- Skyl spinaten og ryst vandet fra.
-
Tilberedning
Husk at risene skal være “al dente” ligesom med eks. pasta, det vil sige ikke helt udkogte og med en lille sprød kerne. Risottoen skal spises straks efter tilberedning.
- Svits løgene i olivenolie i en stor gryde, til de er klare, men ikke tager farve.
- Tilsæt ris og lad dem stege sammen med løgene i et par minutter.
- Hæld hvidvin over risene og lad det koge helt ind, under omrøring.
- Tilsæt 2-3 dl. kogende grøntsagsbouillon og rør rundt.
- Lad risene koge ved middelhøj varme i 5-10 minutter mens du jævnligt rører rundt og løbende tilsætter kogende grøntsagsbouillon i takt med at risene opsuger det. Risene skal hele tiden være cremede og kunne opsuge væsken mens du rører.
- Tilføj de udskårne asparges og rør rundt.
- Tilsæt spinaten når risene er ved at være møre men stadig har lidt bid. Rør forsigtigt rundt, mens spinaten falder sammen.
-
Tilsmagning og servering
Konsistensen på den færdige risotto skal være cremet og med en smule “sauce” imellem risene. Du kan justere konsistensen med vand eller grøntsagsbouillon op til serveringen.
- Tilføj halvdelen af den revne parmesanost og vend det forsigtigt ud i risottoen.
- Tilføj finthakket hvidløg
- Tilføj ½ tsk. fintrevet citronskal
- Smag retten til med salt og peber og evt. ekstra grøntsagsbouillon.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 123 kcal |
Fedt | 2.19 g |
Kulhydrat | 20 g |
Sukker | 0.60 g |
Protein | 5.7 g |