
Lækker vegetarisk rødvinssauce til kartoffelretter og julemad.
Opskrift
Rødvinssauce (vegetarisk)
4.8/5 - (171 {stemmer})
Vegetarisk rødvinssauce er perfekt til julemaden
Denne vegetariske rødvinssauce er en rigtig god go-to rødvinssauce der fungere rigtig godt til retter hvor man har lyst til en kraftig, cremet og røget sauce, ved. eks. julemad og kartoffelretter mv.
Saucen kan været lidt sød og kan med fordel smages til med lidt eddike.
Ingredienser
50 g | Sukker |
2 dl | Grøntsagsbouillon |
2 dl | Rødvin |
3 tsk. | Timian *Timiangrene |
2 spsk. | Balsamicoeddike |
1 knsp. | Salt |
1 knsp. | Peber |
Fremgangsmåde
-
Tilberedning af rødvinssaucen.
- Karamelliser sukkeret til det er gyldenbrunt, i en tykbundet gryde ved lav varme. Det er vigtigt at sukkeret opvarmes langsomt ved svag varme således at det ikke brænder på.
*ryst gryden fra side til side en gang imellem, men rør ikke i det. - Opløs grøntsagsbouillonen i en skål med kogende vand.
- Tilføj forsigtigt den kogende vand/bouillon til det karameliserede sukker - rør til det er opløst.
- Tilsæt rødvinen under omrøring.
- Kog ved lav varme i 10-15 minutter uden låg.
- Jævn med Maizena udrørt i lidt vand.
- Smag til med eddike, salt og peber.
- Karamelliser sukkeret til det er gyldenbrunt, i en tykbundet gryde ved lav varme. Det er vigtigt at sukkeret opvarmes langsomt ved svag varme således at det ikke brænder på.
-
Efterkogning
Lad saucen simre ved svag varme i 15-20 minuutter.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 50 kcal |
Fedt | 40 g |
Kulhydrat | 35 g |
Protein | 16 g |