Opskrift

Vegetarlasagne m. spinat (spinatlasagne)

Vegetarlasagne m. spinat (spinatlasagne)
4.9 (98.43%) 115 anm.

Samlet tid 60 min.
3-4 pers.

Opskrift

af :

Denne vegetariske lasagne er en af de bedste vegetarlasagner – og man kan med fordel bruge frisk spinat og fuldkorns lasagneplader.

Denne vegetariske lasagne er en af de bedste vegetarlasagner - og man kan med fordel bruge frisk spinat og fuldkorns lasagneplader.

Ingredienser

12 stk. Lasagneplade *gerne fuldkorn
180 g Revet Ost
500 ml. Bechamelsauce

Spinatblanding

250 g Spinat *frossen
250 g Hytteost

Sauce

2 stk. Gulerod
1 stk. Løg
250 g Champignon
1/2 stk. Squash
500 g Tomat
2 tsk. Citronsaft
140 g Tomatpuré
1 terning Grøntsagsbouillon
1 tsk. Timian
5 stk. Laurbærblad
1 knsp. Muskatnød *revet
1 tsk. Salt

Tilberedning

  1. Spinatblanding

    Hvis du bruger frisk spinat dampes det i lidt vand og blandes derefter med hytteost og lidt salt. Hvis du bruger frossen spinat optøes den forsigtigt i en kasserolle med lidt vand. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.

  2. Sauce

    1. Grøntsagerne hakkes fint og sauteres i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
    2. Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskat. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
    3. Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.a
  3. Samling af lasagnen

    Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge (start nedefra):
    – Resterende revet ost
    – Béchamelsauce
    – Lasagneplader
    – Bolognese sauce
    – Lasagneplader
    – Bechamelsauce
    – Spinat
    – Lasagneplader
    – Revet ost
    – Bolognese sauce
    – Lasagneplader
    – Béchamelsauce

  4. Bagetid

    Lasagen bages i ovnen – ca. 40 min. ved 225°