
Lækker og nem græsk tzatziki opskrift.
Denne tzatziki opskrift er nem og hurtig at tilberede og passer rigtig godt til alt fra det græske og spanske køkken til sandwich spread på indisk og nordisk bagværk.
Hvad er Tzatziki?
Tzatziki er traditionelt set en spise (tilbehør) der forbindes med det græske køkken, men er også brugt i flere forskellige køkkener omkring den østlige del af Middelhavet. Tzatziki består af revet eller fintskåret agurk, drænet græsk yoghurt, knust eller finthakket hvidløg samt olivenolie og salt. I visse egne af Grækenland tilføjes tzatzikien også dild og sågar i sjældne tilfælde krydres tzatzikien også med mynte.
Denne græske tzatziki opskrift giver en nem og lækker hjemmelavet græsk tzatziki. der bringer smagen af middelhavets køkken til spisebordet
Ingredienser
3 dl | Græsk yoghurt |
1 ½ stk. | Agurk |
3 fed | Hvidløg |
1 knsp. | Salt |
1 knsp. | Peber *friskkværnet |
2 spsk. | Olivenolie |
Fremgangsmåde
- Halver agurkerne på langs og skrab kernen ud med en ske.
- Riv agurkerne groft på et rivejern
- Vend de revne agurker med salt og lad dem trække i 5-10 minutter.
- Dryp de revne agurker af gennem en sigte - prøv så vidt som muligt at presse alt væden fra igennem sigten.
- Rør de revne agurker ud i den græske yoghurt.
- Smag tzatzikien til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 43 kcal |
Fedt | 2.5 g |
Kolesterol | 6.9 mg |
Natrium | 412 mg |
Kulhydrat | 3 g |
Sukker | 2.8 g |
Protein | 1.8 g |