
Vegetarisk Black Bean Burger.
Opskrift
Black Bean Burger
4.9/5 - (1367 {stemmer})
Denne vegetariske “Black Bean Burger” er en helt fantastisk og juicy burger med en “bøf” lavet på blandt andet sorte bønner og portobello.
Denne vegetariske “Black Bean Burger” er en helt fantastisk og juicy burger med en “bøf” lavet på blandt andet sorte bønner og portobello.
Ingredienser
1 ½ stk. | Rødløg |
250 g | Portobello *El. miks af svampe |
100 g | Bondebrød |
250 g | Sorte Bønner *På dåse |
1 tsk. | Koriander *Stødt |
70 g | Cheddar *Ca en kop fuld |
4 stk. | Brioche Burgerboller |
120 g | Tomat *Cherry el. San Marzano |
1 stk. | Lime |
1 stk. | Mango *skal være moden |
1 stk. | Avocado *Skal være moden |
1 dl | Yoghurt |
4 stilk | Koriander *Frisk |
Fremgangsmåde
-
Burger "Bøffen"
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pil og hak det hele rødløg i små tern.
- Rens og hak svampene groft.
- Put rødløg og svampe i en food processor (stavblender/skål kan også bruges) og pulse-hak til det er fint hakket. Pas på med ikke at hakke det for meget så det bliver til pasta/tapenade.
- Hæld rødløg og svampe-blandingen over i en skål og tør food processoren af.
- Put bondebrødet i food processoren og hak det til fine krummer.
- Put rødløg og svampe-blandingen tilbage i food processoren sammen med bondebrødet.
- Put sorte bønner, stødt koriander, salt og peber i food processoren og hak indtil det hele er blandet godt sammen. Pas på med ikke at hakke det for meget - det skal blot blandes/hakkes sammen.
- Del blandingen i 4 lige store dele og form dem som bøffer.
- Masser bøfferne ind i olivenolie og stødt koriander og placer dem på en olieret bageplade el. lign.
-
Burgersalsa
En god juicy burger kræver en lækker frisk burgersalsa fyldt med umami. Denne burgersalsa er lavet på rødløg, tomater, lime og frisk koriander.
- Pil og hak det halve rødløg fint og hæld det op i en skål.
- Hak tomaterne fint og tilføj dem til skålen med det hakkede rødløg.
- Riv skallen fra én lime over rødløg- og tomat blandingen og pres derefter saften sammen med.
- Hak halvdelen af den friske koriander og tilføj det til rødløg- og tomat blandingen .
- Tilføj én spiseske olivenolie og knips salt til rødløg- og tomat blandingen og bland det godt sammen.
- *Kan du li din mad stærkt, kan du med fordel blande lidt hot sauce i rødløg- og tomat blandingen.
-
Toppings
- Skær den modne mango ud i tynde skiver.
- Skær den modne avocado ud i tynde skiver
-
Bagning
- Bag burgerbøfferne i 35 til 45 minutter ved 200 grader, indtil at burgerbøfferne er mørke og sprøde.
- Tag burgerbøfferne ud af ovnen og dæk dem på toppen med et gavmildt lag af revet cheddar ost og lad dem stå og hvile. Dæk evt. burgerbøfferne til med noget sølvpapir el. lignende mens de hviler, så de ikke taber for meget varme.
- Varm burgerbollerne i ovnen et par minutter mens burgerbøfferne hviler.
-
Servering
- Placer den nedre del af burgerbollen på en tallerken.
- Smør/spread et lag yoghurt ud over burgerbolle-bunden.
- Tilføj et lag af burgersalsaen oven på yoghurten.
- Tilføj et par skiver mango og avocado oven på burgersalsaen.
- Tilføj en burgerbøf oven på mango og avocadoen.
- Tilføj et lag af burgersalsaen oven på burgerbøffen.
- Tilføj et par skiver mango, avocado og friskt koriander oven på burgersalsaen.
- Tilføj burgerbolle-toppen oven på det hele.
- Serveres med det samme - velbekomme!
Instruktionsvideo for tilberedelse af Black Bean Burger
I denne instruktionsvideo kan du følge opskriften trin for trin for hvordan man tilbereder Black Bean Burger
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 294 kcal |
Fedt | 14 g |
Mættet fedt | 5 g |
Enkeltumættede fedtsyrer | 5 g |
Flerumættede fedtsyrer | 0.4 g |
Kolesterol | 47 mg |
Natrium | 414 mg |
Kulhydrat | 24 g |
Sukker | 4.2 g |
Kostfibre | 0.9 g |
Protein | 17 g |