
Opskrift
Vegetar Lasagne m. spinat (spinatlasagne)
Denne vegetar lasagne opskrift ned spinat og muskat nød – også kendt som spinatlasagne – er nem at tilberede og smager helt fantastisk. Ved at kombinere en spinatblanding på frisk spinat, hytteost og muskatnød med tomat sauce, smeltet mozzarella ost og friske krydderurter, får man en helt fantastisk og fyldig smag.
Lasagnen kan laves både på frisk og tørret pasta
Denne lasagne opskrift er baseret på tørrede lasagneplader (pasta) som du kan købe i de fleste supermarkeder. Ønsker du en kortere tilberedning (bagetid i ovnen), kan du enten vælge at for-koge de tørrede lasagneplader i lidt saltet vand – eller købe friske lasagneplader. Det er generelt vigtigt, at fyldet indeholder rigeligt med væde, da pastaen optager en masse vand, når den tilberedes.
Denne vegetariske spinatlasagne er en af de bedste vegetariske lasagner med lækkert eksotisk fyld bestående af hytteost, muskat spinat mv. og man kan med fordel bruge frisk spinat og fuldkorns lasagneplader.
Ingredienser
12 stk. | Lasagneplader *gerne fuldkorn |
180 g | Mozzarella |
5 dl | Bechamelsauce |
Spinatblanding
250 g | Spinat *frossen |
250 g | Hytteost |
Sauce
2 stk. | Gulerod |
1 stk. | Løg |
250 g | Champignon |
1/2 stk. | Squash |
500 g | Tomat |
2 spsk. | Citronsaft |
140 g | Tomatpuré |
1 terning | Grøntsagsbouillon |
1 knsp. | Timian |
5 stk. | Laurbærblad |
1 knsp. | Muskatnød *revet |
1 knsp. | Salt |
Fremgangsmåde
-
Spinatblanding
Hvis du bruger frisk spinat dampes det i lidt vand og blandes derefter med hytteost og lidt salt. Hvis du bruger frossen spinat optøes den forsigtigt i en kasserolle med lidt vand. Overskydende væske presses fra spinaten. Blandes med hytteost og lidt salt.
-
Sauce
- Grøntsagerne hakkes fint og sauteres i smør eller olie i den angivne rækkefølge under ingredienser.
- Kom tomaterne i og tilsæt derefter, citronsaft, tomatpuré, grøntsagsbouillon, timian, revet muskat. Tilsæt også laurbærblade som koger med hele og fjernes til sidst.
- Lad saucen småkoge uden låg på i cirka 5 minutter til det er en tyk sauce.
-
Samling af lasagnen
Lasagnen samles nu i et ovnfast fad efter nedenstående rækkefølge (start nedefra):
– Resterende revet ost
– Béchamelsauce
– Lasagneplader
– Fyld
– Lasagneplader
– Bechamelsauce
– Lasagneplader
– Revet ost
– Fyld (Spinat og hytteost mv.)
– Lasagneplader
– Béchamelsauce -
Bagetid
Lasagen bages i ovnen – ca. 40 min. ved 225°
Ernæringsfakta
Mængde pr. | 100 g |
Kalorier (kcal) | 134 kcal |
Fedt | 4.9 g |
Mættet fedt | 2.3 g |
Enkeltumættede fedtsyrer | 1.8 g |
Flerumættede fedtsyrer | 0.4 g |
Kolesterol | 17 mg |
Natrium | 373 mg |
Kulhydrat | 15 g |
Sukker | 3.1 g |
Kostfibre | 1.7 g |
Protein | 7 g |
Om Opskriften
Hvad er Lasagne
Lasagne er oprindeligt en italiensk pastaret der er baseret på pasta i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og, i nogle tilfælde, bechamelsauce. Fyldet kan f.eks. være hytteost, spinat, grøntsager eller svampe mv. Den væsentligste forskel på dansk og Italiensk lasagne er forskellen på mængden af pasta og fyld; den italienske original rummer relativt mere pasta.
-
Alt om pasta – Kend forskel på pastatyperne