Opskrift

Vegetarisk Rødvinssauce

Vegetarisk Rødvinssauce
5 (100%) 4 anm.

Samlet tid 70 min.
4-6 pers.

Opskrift

af :

Denne vegetariske rødvinssauce er en rigtig god go-to rødvinssauce der fungere rigtig godt til retter hvor man har lyst til en kraftig, cremegt og røget sauce, ved. eks. julemad og kartoffelretter mv.

Saucen kan været lidt sød og kan med fordel smages til med lidt eddike.

Ingredienser

50 g Sukker
2 dl Grøntsagsbouillon
2 dl Rødvin
3 stk. Timian Timiangrene
2 spsk. Balsamicoeddike
1 knsp. Salt
1 knsp. Peber

Tilberedning

  1. Tilberedning af rødvinssaucen.

    1. Karamelliser sukkeret til det er gyldenbrunt, i en tykbundet gryde ved lav varme. Det er vigtigt at sukkeret opvarmes langsomt ved svag varme således at det ikke brænder på.
      *ryst gryden fra side til side en gang imellem, men rør ikke i det.
    2. Opløs grøntsagsbouillonen i en skål med kogende vand.
    3. Tilføj forsigtigt den kogende vand/bouillon til det karameliserede sukker - rør til det er opløst.
    4. Tilsæt rødvinen under omrøring.
    5. Kog ved lav varme i 10-15 minutter uden låg.
    6. Jævn med Maizena udrørt i lidt vand.
    7. Smag til med eddike, salt og peber.
  2. Efterkogning

    Lad saucen simre ved svag varme i 15-20 minuutter.