Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

fra·

Cabernet Sauvignon er en rødvinsdrue der er grundlaget for de berømte cru-classévine i Medoc og én verdens mest yndede blå druer. Cabernet Sauvignon duren blev skabt i sydvestlige Frankrig i det 17. århundrede. Gode cabernetvine er mørkerøde, dufter af ceder, stald, læder, kakao, tobak og solbær.

Cabernet Sauvignon er en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc der resultere i mere struktur end Merlot samt mere tannin og syre. Druen modner sent og opnår defor ikke altid den fulde modenhed i Bordeaux. Cabernet er en klassiker i de store røde bordeaux’er fra Médoc og Graves, og bruges i mindre omfang til at give struktur til billigere blends. Cabernet’en har et stort lagringspotentiale og rigtig godt med at få en tur i tønden (barriques). Cabernet Sauvignon’s typiske aromaer er solbær, peber, læder, stikkelsbær, nelliker (fra fadet) og med sin ranke struktur en perfekt partner til fede madretter. Med et lavere udbytte og mere usikkerhed omkring modning er Cabernet en dyrere drue end Merlot, derfor bruges den primært til dyrere vine.