Cantina Valpantena Amarone della Valpolicella 2017

Cantina Valpantena Amarone della Valpolicella 2016

Gennemsnitlig pris.
200 kr.

Cantina Valpantena Amarone della Valpolicella fra 2016 er en rødvin fra Valpolicella i det nordlige Italien. Vinen er kraftig og tør med massere af varme og fylde. Den karakteristiske tørhed opnås ved at bruge druer, der tørres i kasser, så væskeindholdet bliver mindre, og smagen intensiveres. Syrligheden også bliver også mere udtalt, og da den efterfølgende gæring yderligere trækker sødmen ud, får Amaronen sin unikke tørre karakter.

Valpantena Amarone della Valpolicella 2016 er mørk rubinrød i farven og dufter krydret og frugtfuld af blomme, svesker og let lakrids med en anelse eg. Smagen er mellemkraftig og fylder godt i munden med en sveskeagtig og krydret smag, der i eftersmagen går over i det lakridsprægede og får en “hed” karakter af den høje alkohol.
Vinen anbefales til kraftige middagsretter og fuldmodne oste. I vinens unge år vinder vinen ved omhældning 2 timer før servering. Hvis det kan være svært at hamle op med fylde og intensitet i maden, kan en Amarone som oftest være svaret.