Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Californien

Californien

Californien

Karen MacNeil, forfatteren af ​​The Wine Bible, har skrevet, at “Californien er vinens Camelot – et sted med fantastisk skønhed og høje idealer – en vinregion, hvor området for muligheder ikke kender nogen grænser.”

Faktisk omfatter Golden State nogle af verdens mest berømte vinregioner, herunder Napa Valley, Sonoma, Alexander Valley, Monterey, Paso Robles og Santa Barbara inden for den massive appel af Central Coast. Med det mest varierede udvalg af vækstmiljøer i alle 50 stater er næsten enhver sort, du kan navngive, plantet et sted i Californiens landskab. Californien Cabernet Sauvignon er måske statens mest anerkendte sorter vin fra staten, men Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Zinfandel, Riesling og Syrah i verdensklasse kommer også fra Californien. Blændende eksempler på de vigtigste Rhône-sorter som Viognier, Marsanne, Roussanne, Grenache og Mourvedre kan også findes blandt statens 136 (og tællende) amerikanske vinproduktionsområder.

Uden indsatsen fra de tidlige californiske drueavlere og vinvindere kan U.S.s sted i vinverdenen se meget anderledes ud. Californiens guldrusel i 1849 bragte en tilstrømning af kinesiske og italienske immigranter og brede beplantninger af italienske druer. Imidlertid var det først i 1960’erne og 1970’erne, at amerikanske vinvindere i tilstanden Forbundsgendannelse begyndte at revidere deres tilgang til vinstoksdyrkning via forbedringer af landbrug og produktionsudstyr. Deres indsats førte til den berømte Paris-prøvesmagning i 1976; Watershed-prøvesmagning, hvor en Californien Chardonnay fra Chateau Montelena og en Cabernet Sauvignon fra Stag’s Leap Wine Cellars fik førstepladsen i en blindsmagning over fremtrædende franske vine. Sejren antændte en fornyet interesse for indenlandsk vinproduktion, noget der stadig blomstrer.

Californiens vinindustri skylder også sin arv til de spanske missionærer, der bosatte sig i statens største knudepunkter, da de plantede vinmarker for at producere vin til katolsk masse. I dag, med næsten 3.500 producenter i hele landet, er der en lang række familieejede og drevne producenter – store som Gallo, Wente Vineyards, Concannon Vineyard, Robert Mondavi Winery og Trinchero Napa Valley – og kommercielle vingårde, der køber vin på bulkmarked til boutiqueproducenter, der fremstiller vin i deres garager.