Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Puglia vinregion i Italien

Puglia (Apulien)

Puglia (Apulien) er det store område i syd-øst Italien, som danner Italiens ”hæl” og som har ikke mindre end 25. DOC Klassificerede vinområder og 6. IGT. Områder.

Puglia (Apulien ) er det store område i syd-øst Italien, som danner Italiens ”hæl” og som har ikke mindre end 25. DOC Klassificerede vinområder og 6. IGT. Områder.
Områderne strejker sig langs kysten ud til Adriaterhavet. Somrene er varme og vintrene milde og nedbørsmængderne er passende til vindyrkning og andre landbrugsafgrøder. Bag den gamle og smukke kystby Brindisi og væk fra sommerhus områderne, ligger Brindisis olivenlunde og vinmarker, som er tilplantet med bl.a. aglianico, negroamaro, sangiovese, primitivo, trebbiano og mange andre druesorter, som indgår i de mange forskellige typer af gode og sunde vine man kan købe her fra det varme og frodige Syditalien.

De fleste vine fra Apulien er rimelige i pris, men flere af de bedste DOC vine, som:
Copertino, Salice – Salentino, Castel del Monte og mange andre, er bestemt værd at prøve, hvis man holder af mellemfyldige og modne vintyper med god karakter og personlighed. Fremstillet på økologiske negroamaro og zinfandel (primitivo) druer fra Apulien i det sydlige Italien.
Farven er mørk rubinrød. Duften og smagen er delikat og fyldig med toner af modne frugter og kirsebær. Eftersmagen er lang og lækker med krydret undertoner. Det er en vin der passer perfekt til det danske køkken.