Søg
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rapel Valley - Chile

Rapel Valley

Rapel Valley er en Chilensk vinregion der består af Colchagua- og Cachapoal-dalene, der tilsammen producerer en fjerdedel af al chilensk vin.

Rapel-dalen (Rapel Valley) er en signifikant vinproducerende region i Chiles Central Valley. Området består af Colchagua- og Cachapoal-dalene og producerer omkring en fjerdedel af al chilensk vin. Den varme, tørre region fremstiller en bred vifte af vinstilarter, lige fra hverdagsvine til nogle af Chiles dyreste og prestigefyldte tilbud.

Druesorter plantet i Rapel Valley

Cabernet Sauvignon, Syrah og Carmenère er de vigtigste druesorter plantet i Rapel Valley. Generelt produceres Rapel Valley-vine primært af røde sorter, men der er nogle beplantninger af Chardonnay og Sauvignon Blanc. Plantninger af Malbec er også stigende og søger formodentlig den succes, som denne sort nyder i Mendoza, lige på den anden side af Andesbjergene.

Fra Maipo Valley til Colchagua-provinsen

Rapel Valley løber syd fra kanterne af Maipo Valley til den fjerneste kant af Colchagua-provinsen. Flankeret på begge sider af bjergkæder – Andesbjergene og Kystområdet – er Rapel Valley beskyttet mod Stillehavets kolde påvirkninger. Regionen tager sit navn fra Rapel-floden, der er et sammenløb af Tinguiririca og Cachapoal. Deres løb deler dalen i to underregioner, Colchagua Valley i syd og Cachapoal Valley i nord. Som i de fleste chilenske vinregioner er floden en vigtig ressource, der bringer frisk, mineral-rigt smeltevand ned fra de øvre Andesbjerge.

Rapel Valleys to underregioner

Rapel Valleys to underregioner adskiller sig noget fra hinanden. I Cachapoal Valley findes de bedste vinmarker primært i øst, hvor Andesbjergene giver et vel-drænet og beskyttet sted for vinavl. I modsætning hertil er Colchagua Valleys vinmarker koncentreret i den vestlige del af dalen, hvor kølende stillehavspåvirkninger giver druerne – og dermed vinene – en mere elegant balance mellem frugt og struktureret syre. Mens Cachapoal er en af Chiles arbejdshesteregioner, der producerer rimeligt store mængder vine af god værdi, tiltrækker de fra Colchagua stor international opmærksomhed.

I de senere år er Colchagua Valley og Cachapoal Valley blevet bedre kendt end deres ”forælder”, Rapel Valley, på grund af den chilenske vinindustris drivkraft mod kommercielt attraktiv regionalisering. Vine, der ikke er dækket af disse navne, er ofte mærket ‘Valle Central’ – et bredt stregudtryk, der dækker en strækning på 1000 km mellem hovedstaden Santiago og Puerto Montt. Derudover er Colchagua- og Cachapoal-dalene hver opdelt i uafhængige underregioner, hvilket gør forestillingen om en Rapel Valley vinregion mindre og mindre relevant.

O’Higgins-regionen

Rapel Valley dækker ikke et bestemt administrativt område, i modsætning til mange af Chiles vinregioner. I stedet er Cachapoal- og Colchagua-dalene en del af den større O’Higgins-region, opkaldt efter Bernardo O’Higgins, en af Chiles mest berømte ledere under uafhængighedskrigen fra Spanien i begyndelsen af det 19. århundrede.

Vingårde i Rapel Valley

1

Vin fra Rapel Valley

1